Veelgestelde vragen

Crowdfunding

Ik wil graag doneren, kan dat anoniem?
Helemaal anoniem is niet mogelijk, omdat de naam via de betaling aan me getoond wordt. Vanzelfsprekend zal ik zorgvuldig met je gegevens omgaan.

Ik wil doneren en ontvang graag een factuur.
Dat kan uiteraard. Ik verzoek je vriendelijk me een mail te sturen met de factuurgegevens en het bedrag dat je wilt doneren. Ik stuur vervolgens een factuur die je kunt overmaken.

Wat als je meer geld ontvangt dan € 3.500,=?
Dan doe ik eerst een rondedansje, omdat ik dan dit najaar met mijn droomopleiding kan beginnen. Alles meer dan dit bedrag, zal ik inzetten voor het vervolg van de studie. 

Wat als je het doel van € 3.500,= niet wordt bereikt?
Daar ga ik niet van uit, maar mocht dat het geval zijn zijn er twee opties: I Het ontvangen geld zet ik om in gratis trajecten voor cliënten die financieel beperkt zijn. II De donateur krijgt het geld terug als hij/zij dit wenst. Voorwaarde hiervoor is wel dat ik de donateur een factuur heb gestuurd,  de contactgegevens heb én dat de donateur heeft aangegeven het bedrag retour wenst te ontvangen. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de donateur.

Hoe zit het met de btw?
Ik heb een verzoek ingediend bij de belastingdienst om ervoor te zorgen dat ik over de donaties geen btw hoef af te dragen. Voorwaarde voor deze regeling is dat de donaties “gulle giften” zijn waar geen directe tegenprestatie voor verwacht wordt. Zodra ik een reactie van de belastingdienst heb, zal ik dit communiceren. (als zij het afkeuren, zal ik de btw wel moeten afdragen helaas)

Ik wil graag een traject doneren en heb een voorkeur voor een hulpvraag, kan dat?
Dat kan zeker. Een traject is € 450,= en je kunt aangeven aan welke cliënt dit wordt gegund. Denk hierbij aan HSP, rouw, miskraambegeleiding en echtscheiding. Neem gerust contact met me op, dan komen we hier vast uit.

Ik werk op een school en ken een gezin dat ik een gratis traject bij jou zou gunnen. Zou dit kunnen?
Neem contact met me op. Dit is juist de bedoeling! Enige voorwaarde voor mij is dat het gezin zelf aan heeft gegeven begeleiding te wensen. Op die manier blijft het zuiver.

Wat is crowdfunding eigenlijk? Ik ken deze term niet. 
Crowdfunding is een nieuwe manier van investeren voor particulieren of bedrijven die niet naar een bank willen of kunnen voor een investering. Je kunt er hier meer over lezen. Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact met me op. Ik beantwoord met alle liefde en plezier al je vragen en ik begrijp dat dit een concept is waar je misschien nog aan moet wennen.

Ik wil graag doneren!